Γιατί να κατασκευάσω μία ιστοσελίδα;

giati istoselida

Γιατί να φτιάξω μία ιστοσελίδα για την επιχείρησή μου; Τι θα κερδίσω φτιάχνοντας μία ιστοσελίδα, εφόσον έχω σελίδα στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα; Έχω ήδη Blog. Χρειάζεται να φτιάξω και ιστοσελίδα; Δείτε παρακάτω μερικούς από τους λόγους που χρειάζεστε έναν επαγγελματία για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Αρκετές φορές μας ρωτούν, τι χρειάζεται μία ιστοσελίδα και σε τι με εξυπηρετεί εφόσον έχω άλους τρόπους διαφήμισης και Marketing γενικότερα. Κι όμως οι απαντήσεις είναι απλές και ταυτόχρονα θα πρέπει να κοιτάξουμε στις ανάγκες και στο ρεύμα της εποχής. Ας δούμε παρακάτω μερικούς λόγους:

1. Κάθε σύγχρονη επιχείρηση οφείλει να έχει μία σωστή και σύγχρονη ιστοσελίδα.

Δεν αρκεί μία επιχείρηση να είναι σύγχρονη, αλλά θα πρέπει να το δείχνει κιόλας. Στην εποχή μας που κάθε τι πλέον γίνεται ηλεκτρονικά, είναι απαραίτητη και η διαδικτυακή μας προβολή. Ποιός άλλωστε δεν αναζητά στο διαδίκτυο την όποια πληροφορία αναζητά; Ποιος έχει τη δυνατότητα να αναζητά προϊόντα στις διάφορες βιτρίνες ώρες ατελείωτες ώστε να συγκίνει τιμές και ποιότητα; Ενώ μέσω του Internet και μίας σωστά δομημένης ιστοσελίδας, αυτό γίνεται με λίγα μόνο clicks.

2. Ανταγωνισμός με ίσους όρους.

Στο διαδίκτυο όλοι ανταγωνίζονται με ίσους όρους. Μπορείτε άνετα να ανταγωνιστείτε μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου που δραστηριοποιήστε και να προβάλετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Μία σωστά οργανωμένη ιστοσελίδα δουλεύει γι’ εσάς με χαμηλό κόστος 24 ώρες το 24 ωρο. Ποιός πωλητής θα μπορούσε να το κάνει αυτό;

3. Εφόσον έχω σελίδα στο Facebook, γιατί να κάνω και ιστοσελίδα;

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να καταλάβουμε πως άλλο το Facebook και άλλο η ιστοσελίδα. Με την ιστοσελίδα η επιχείρησή μας αποκτά κύρος και δεν δείχνει πρόχειρη και ερασιτεχνική. Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Θα πρέπει λοιπόν η σελίδα σας στο facebook να προβάλλει την εταιρεία σας και την ιστοσελίδα της αντίστοιχα και όχι το ανάποδο.

4. Έχω Blog. Χρειάζεται και ιστοσελίδα;

Θα λέγαμε για τους ίδιους λόγους που αναφέραμε και για το Facebook. Ακόμα, με την ιστοσελίδα και με το κατάλληλο πακέτο προώθησης ιστοσελίδων, μπορεί ένας blogger να αποκτήσει νέους αναγνώστες και να δείξει επαγγελματισμό.

5. Μπορώ να φτιάξω μόνος μου μία ιστοσελίδα;

Ασφαλώς. Όμως σίγουρα δεν θα είναι σωστά δομημένη ή δεν θα έχει εντυπωσιάκό σχεδιασμό. Πλέον στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλοί τρόποι ώστε κάποις να φτιάξει μία ιστοσελίδα ή ένα blog ή ότι άλλο επιθυμεί σε λίγο χρόνο και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις. Τι γίνεται όμως όταν η ιστοσελίδα σας έχει απαιτήσεις;
Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως το θέμα δεν είναι να κατασκευάσετε μία ιστοσελίδα που θα την βρίσκετε μονο εσείς. Αλλά θα πρέπει να έχει και το κατάλληλο Marketing ώστε να γίνει δημοφιλής. Επίσης οι τεχνικές SEO σε δωρεάν προγράμματα κατασκευής ιστοσελίδων, είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους αλλά και άλλους τόσους θα σας προτείναμε να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσετε και να αναθέσετε την κατασκευή της ιστοσελίδας σας σε κάποιον επαγγελματία. Όσο πιο σύντομα, τόσο το καλύτερο για την επιχείρησή σας.
Εμείς στην Webleaders, ξέρουμε καλά πως να φτιάχνουμε σωστά μία ιστοσελίδα και πως να χρησιμοποιούμε τις κατάλληλες τεχνικές SEO ώστε η ιστοσελίδα σας να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της Google.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Διαδώστε το!