Τι είναι το CDN hosting

cdn hosting

Είναι αλήθεια πως το τελευταίο καιρό ακούγεται όλο και περισσότερο η υπηρεσία CDN. Τι είναι όμως και γιατί καλό είναι να το ενεργοποιήσετε και στη δική σας ιστοσελίδα; Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.

To CloudFlare προήλθε από ένα project που ονομάζεται Project Honey Pot. Το project αυτό ξεκίνησε το 2007 στο MIT Spam Conference με στόχο να καταγράψει τις διευθύνσεις IP οι οποίες αντλούσαν αυτόματα διευθύνσεις e-mail από ιστοσελίδες για να τις χρησιμοποιήσουν για SPAM και απάτες με e-mail.

Το 2009, η ομάδα πίσω από το Project Honey Pot δημιούργησε το CloudFlare, το οποίο εγκαινιάστηκε στην ετήσια έκθεση TechCrunch Disrupt το Σεπτέμβριο του 2010. Το CloudFlare εκμεταλλεύεται τα δεδομένα που προέρχονται από το Project HoneyPot ώστε να προστατεύει την ιστοσελίδα μας από ένα σημαντικό αριθμό κακόβουλων επισκεπτών.
Όταν το site μας ανήκει στο δίκτυο του CloudFlare, οι κακόβουλοι επισκέπτες, με βάση τα στοιχεία του Project Honey Pot, φιλτράρονται και δεν έχουν πρόσβαση στη σελίδα μας.

Πώς το CloudFlare κάνει πιο γρήγορο το site μου;

Με το Cloudflare, τα δυναμικά αρχεία της ιστοσελίδας σας γίνονται cache και διαμοιράζονται σε διαφορετικούς σέρβερς, σε διάφορα σημεία της γης. Έτσι , όταν ένας επισκέπτης μπαίνει στην ιστοσελίδα σας, αυτή φορτώνει από τον σέρβερ που βρίσκεται πιο κοντά στον επισκέπτη με βάση την ip του. Τα αρχεία σας όλα είναι στατικά και έτσι γίνεται άμεσα διαθέσιμα στον υπολογιστή του επισκέπτη. Έτσι σε όποια χώρα και αν βρίσκεται ο επισκέπτης μας, η πλοήγησή του στη σελίδα μας, θα είναι γρήγορη, εύκολη δίνοντάς μας επιπλέον ”πόντους” στην κατάταξή μας στις μηχανές αναζήτησης.

Τι κερδίζουμε με το cdn hosting?

Τα πλεονεκτήματα με το cdn web hosting είναι πολλά και μεγάλα. Η εκπληκτική ταχύτητα που φορτώνει η ιστοσελίδα σας καθώς και η σχεδόν 100% διαθεσιμότητα είναι μόνο μερικά απ’αυτά. Με το cdn hosting η ιστοσελίδα σας βρίσκεται σε 4-5 διαφορετικούς σέρβερς (ανάλογα πόσους έχει στο δίκτυο η εταιρεία πάροχος) σε διάφορες τοποθεσίες πάνω στη γη. Συνοπτικά, τα οφέλη από τη χρήση του cdn web hosting συνοψίζονται σε:

  • Μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτωσης της ιστοσελίδας σας
  • Μεγαλύτερο uptime – κοντά στο 100%
  • Περισσότερα conversions στις πωλήσεις σας λόγω γρήγορης ταχύτητας
  • Καλύτερα αποτελέσματα στο google λόγω υψηλής ταχύτητας φόρτωσης
  • HTTPS 2 με SSL

Γιατί επιλέξαμε την Cloudflare και όχι κάποιο αντίστοιχο πάροχο;

Η υπηρεσία CDN της Cloudflare, είναι η πιο δημοφιλής στον κόσμο με μεγάλο αριθμό διαθέσιμων εξυπηρετητών στο κόσμο. Επίσης, είναι γνωστή για την ασφάλεια που προσφέρει ακόμα και σε μεγάλες DDos επιθέσεις. Επιπλέον διαθέτει δωρεάν υπηρεσία και όχι απλά κάποιο trial πακέτο, μειώνοντας έτσι το κόστος. Τέλος, μπορείτε να έχετε δωρεάν ssl και HTTP 2, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα φόρτωσης του ιστοτόπου σας.

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε η να γράψουμε για την Cloudflare. Αν επιθυμείτε κι εσείς να επιλέξετε έναν αξιόπιστο συνεργάτη και μία εταιρεία που παρέχει ποιοτικό Hosting, δεν έχετε παρά να μας καλέσετε. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Διαδώστε το!