Γιατί τα email μου πάνε στα spam?

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, τα Newsletters ή ακόμη και μεμονωμένα emails να καταλήγουν στην ανεπιθύμητη αλληλογραφία.Αρχικά, για να απαντήσουμε την παρακάτω ερώτηση, θα πρέπει να γνωρίζουμε τους τρόπους με τους οποίους οι διάφοροι πάροχοι φιλτράρουν την εισερχόμενη αλληλογραφία.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές που πιθανόν να αποτρέψουν το μήνυμά σας να βρεθεί στην ανεπιθύμιτη αλληλογραφία.

1. From – Αποστολέας:

Χρησιμοποιήστε διεύθυνση σχετική με την ιστοσελίδα σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε προσωπική διεύθυνση (@yahoo.gr, @gmail.com, κτλ), αλλά χρησιμοποιήστε το εταιρικό σας email.

2. Η επιλογή “unsubscribe” θα πρέπει να είναι εμφανής.

Μην αποκρύπτετε τον σύνδεσμο “unsubscribe”. Όταν ο σύνδεσμος είναι εμφανής, οι παραλήπτες που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα είναι σε θέση γρήγορα και εύκολα να αφαιρεθούν από τη λίστα σας. Εάν δυσκολευτούν να βρουν τον σύνδεσμο, ο παραλήπτης ενδεχομένως να επισημάνει ευκολότερα το email σας ως spam.

3. Επικεντρωθείτε στο περιεχόμενο

Εφόσον το περιεχόμενο σας είναι ελκυστικό και πολύτιμο τότε οι επαφές σας θα ανοίξουν το email σας. Βεβαιωθείτε ότι το email σας θα σταλεί σε χρήστες που έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή στην λίστα του Newsletter. Αποφύγετε να αποστείλλετε επανειλημμένα καθαρά διαφημιστικά κείμενα και προσφορές καθώς θα δείτε να μειώνονται οι αναγνώσεις και θα σημειωθεί πτώση στην παράδοση των μηνυμάτων. Εμείς στην Webleaders, ξέρουμε καλά πως να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο που θα ελκύσει τους υποψίφιους πελάτες σας.

4. ΜΗ ΦΩΝΑΖΕΤΕ!

Μα πως να φωνάξω σε ένα email? Ακούγετε αστείο… Κι όμως. Χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα, ειδικά στην γραμμή του θέματος κινδυνέυετε να βρεθεί το μήνυμά σας εκτός.spam email

5. Σωστή ορθογραφία

Κι όμως… Όπως και οι μηχανες αναζήτησης προτιμούν website με σωστή ορθρογραφία και γραμματική, έτσι συμβαίνει και με τα e-mail σας.

6. Προσοχή στα σημεία στίξης

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα σημεία στίξης, ωστόσο αποφύγετε εκφράσεις όπως ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!!!

7. Επικίνδυνες Λέξεις

Πολλά spam emails εμπεριέχουν στο θέμα τους προτάσεις όπως: “βγάλτε λεφτά άμεσα” ή “Δουλέψτε από το σπίτι” ή “Εκμεταλλευτείτε την μεγάλη προσφορά” ή “Είστε ο νικητής της κλήρωσης” ή “Απολαύστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές …τζάμπα”, τέτοιου είδους προτάσεις καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

8. Keep it Minimal

Μη το παρακάνετε με τις εικόνες. Το μέγεθος όσο και ο αριθμός των εικόνων πρέπει να είναι στο ελάχιστο. Καλύπτοντας μεγάλο μέρος του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εικόνες, αυξάνονται οι κόκκινες ενδείξεις κινδύνου. Προσπαθήστε το κείμενο να υπερέχει του πλήθους των εικόνων.

10. Μικρός αριθμός συνδέσμων.

Συχνά, ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χαρακτηρίζεται ως ανεπιθύμητο, λόγω του υπέρογκου αριθμού συνδέσμων. Επομένως, φροντίστε την ποιότητα και την ποσότητα των Links.

Ακόμη, αποφύγετε υπηρεσίες συντόμευσης συνδέσμων π.χ bit.ly.

Τα Links πρέπει να περιλαμβάνουν πλήρη και πραγματική διεύθυνση url καθώς υπηρεσίες συντόμευσης χρησιμοποιούνται σε μεγάλο βαθμό από spammers και συνεπώς έχουν κακοχαρακτηριστεί.

Πάντα θα υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα κάποιο email να χαρακτηριστεί κακόβουλο σύμφωνα με τα κριτήρια του εκάστοτε παρόχου internet. Ωστόσο, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, η πιθανότητες θα μειωθούν στο ελάχιστο.

* Στη Webleaders, εφαρμόζουμε τεχνικές που όχι μόνο δεν θέτουν την αλληλογραφία σας σε κίνδυνο αλλά αντίθετα αυξάνουν τις πωλήσεις σας. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας ώστε να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση για ένα επιτυχημένο e-mail marketing.

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Διαδώστε το!